SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Monday, 21 July 2014

"Selamat Berhijrah Wahai Muslimat"

ASSALAMUAIKUM.. HYE UOLSSS

Penat penat mak baru je balik dari shopping raya di sekitar kotaraya kuala lumpur. Tapi itu bukan keutamaan mak dek non.. Mak cuma nak cerita pasal apa yang mak rasa terjadi sekarang. Rasanya dah banyak yang terjadi perkara macam ni kat laman laman sosial.. Ini teguran iklhas buat muslimat. Rasanya macam tak layak kalau diri mak yang serba serbi kekurangan ini  mengkritik tapi bukan mengkritik pon uolss teguran manja! kalau kita tak mula berbuat baik siapa lagi kan??Amik berkat ramadan katanyaaa....

alhamdulillah seiring dengan Malaysia negara islam uolss ramai saudara saudara muslimat kita berhijrah kearah kebaikan... giteww!! *nadapersisustazah* "Selamat Berhijrah Wahai Muslimat" tapi bukan itu yang mak nak bicarakan.Kali ni pasah berubah dan perubahan.


Kakak kalau ye pon kau nak berubah bukan hanya mula mendelete gambar gambar lama kat laman sosial facebook dan mula post gambar dan quotes pasal nak jadi better muslimah la  apa la nak cinta till jannah la apa kakak... in oder tu be a better muslimah mak rasa kau tak patut biarkan orang sekeliling kau terkapai kapai. iyala mungkin la orang sekeliling ni tak berapa nak baik tapi agak kurang mesralahkan bila kakak dah berubah dan mengabaikan mereka yang dulunya kawan sejenayahkan?? tak patut  tak patut.. Kakak biarkan mereka seperti tiada peluang taubat untuk mereka dan megah dengan perubahan kakak, Masyaallah itu riak k... Sepatutnya kalau kakak bebetul nak berubah bawaklah mereka sekali moga moga mereka jadi pemangkin kepada perubahan yang lebih baik buat kakak! 

Lagi satu kalau kakak dimasa lampaunya ada boyfriend yang you lap me i lap you janganlah tetiba nak putus dengan alasan nak mencari lelaki yang lebih baik or you deserve someone better sebab ko dah berubah! like seriously lagi la mak tak paham hokeyyy... Ye mak paham tiada istilah hubungan antara lelaki dan wanita yang bukan muhrim dalam islam. a good explanation would be easier kan! So nampak la macam tak kejam bagi both sides kan?? Nak bagus lagi cuba ajak mamat tu sesama kearah kebaikan, mana tau tupp..tupp... esok lusa di datang meminangkan?? ermmm pening rasa bila mak baca entry sendiri, rasa tak layak je nak menulis macam ni tapi orang kata kalau nak bebuat baik tu memnag susahkan. harap korang tak judge mak based on personality mak k. cuba selam poin yang cuba mak nak sampaikan.. ok la entry mak ni berhenti di sini dulu.. tapi nantikan sambungan esok insyaallah k *bisikanpersisustazah*....

bye bye for now! assalamualikum......

#PRAYFORMH17
#PRAYFORMH370
#PRAYFORSABAH
#PRAYFORGAZA

No comments:

Post a Comment