SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Friday, 18 July 2014

ANTARA DUA IFTAR...

Assalamualaikum..
Hye uolsss! Curlass tak tajuk entry mak?? “ANTARA DUA IFTAR” ni kalau shiela rusly baca entry block mak ni mesti nak buat tajuk drama Ramadan tahun depan ni uolsss… bercakap pasal iftar atau untuk yang cikkpunggg kg.com tak tau apa itu iftar, iftar bermaksud berbuka puasa ye. Ke ada yang tak tau berbuka puasa tu apa? Kalau tak tau sila goggle sendiri uolss!!!
Kenapa antara dua iftar?? Hah ni mak nak cerit kat uolss ni…
Iftar yang pertama adalah iftar bagi mereka yang jauh di perantauan senang cakap student la kan.so as a student walaupun bila menjelang Ramadan mak bapak akan bagi duit belanja lebih tapi tetap tak boleh nak makan  or belanja sakan kat bazaar sebab nak jimat kan?? Yela makan tapi kene beringat untuk hari esok ! kalau hari ni makan over budget so esok menjawab la makan nasi dengan sejenis lauk dan air masak je khen?? Khen?mengaku cepat sapa pernh rasa camni??
Iftar yang ke dua pulak ialah iftar dengan keluarga bilamana uolss dah start cuti! Masa tu makanan bersusun kat meja makan macam pesta bagi makan hantu lapar! Menggunung lauk setinggi klcc uolss..jangan tak mengaku benda ni memang reality ok!!bila dah berbuka kat rumah tu harus la makan macam tak fikir  hari esok, makan sampai kenyang last last nak maghrib tak larat then terawikh ntah kemana hala… betol ok ini berlaku! Tak payah cakap orang lain uolss mak pon kenkadang terbabas jugekkk,,, hihihih tapi bukan selalu ek. Ada masa masa juugak la kalau terpegi bazaar Ramadan pastu tershopping lupa daratan. Tapi kau tengok banyak perkataan ‘’ter” tu Nampak macam selalu aje kan? Whatever la uolss so walaupun ada yang cakap bulan puasa ni bulan segala makan tapi jangan la sampai kita lupa erti Ramadan itu sendiri sama sama la kita kejar pahala bebulan buasa ni dek non dan paling utama cuba mengejar malam lailatu qadr.. wahhhhhh*highpitch* macam ustazah giteww….

Ok la malas nak pepanjang nanti takut benda yang nak disampaikan jadi merepek merapu je..
Dalam masa yang sama mari kita terus sama sama mendoakan kesejahteran bagi mangsa #MH17 dan keluarga semoga ada hikmah disebalik semua ini... 


Bye bye!! #PRAYFORMH17

No comments:

Post a Comment