SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Monday, 28 July 2014

PENGHINAAN SEBUAH WARISAN!

ASSALAMUALAIKUM HYE UOLSSS!!

Memandang kan mak dalam mood raya dan tak kuasa nak bercakang pangjang. call me old fashion or lame suka hati uolss. Sila perhalusi dan fikirkan! kau rasa cantik ker tidakkkk?? ABAIKAN WALAUPON MODEL BOLEH KASI REMBESS UOLSS!!







sumber;; http://myinfoterkini.blogspot.com/2014/07/trend-baju-raya-tanpa-lengan-bakal.html

SELAMAT HARI RAYA!




Dikesempatan yang maha sempit dan sangat di cemburui oleh masa dengan persiapan raya ini, mak selaku pemillik agung bloghttp://catatanseorangprimadona.blogspot.com/ ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin ye uolss sekiranya ada kekasaran didalam penulisan mak sepanjang mak berblog dan berkomunikasi dengan uolss dialam maya!Mak minta ampun kay uolss, dari hujung rambut mak yang baru berebonding ini hingga ke hujung tumit heels mak yang paling runcing...

XOXO!
SUNDELPINGITAN.

Friday, 25 July 2014

BA'DA IFTAR....

Assalamualaikum.. hye uolss
Tinggal beberape hari  lagi seluruh umat islam akan meyambut hari raya aidil fitri itp itu bukan focus utama mak dek non. Walau pon Ramadan dah semakin hampir ke hujung mak tetap nak tulis entry pasal iftar. Ala ini kira sambungan erty yang lepas tu ''ANTARA DUA IFTAR''. Kali ni bukan pasal iftar sangat tapi kesan  selepas berbuka puasa.
Pernah tak uolss semua rasa sampai di satu tahap yang uolss makan sampai tak ingat dunia dan kemudian uolss  mengalami senak di bahagian perut macam rasa nak meletup?? Jangan tipu!! Mesti pernahkan, yess sama macam apa yang mak rasakan sekarang sampai dah tak tau nak buat apa! Bila baring lagi nazak rasanya deknon, sesak nafas dibuatnya!!.....
Erm tu la je sebenarnya  modal mak nak cerit ni, dah tak tau nak cerit apa kat uolss.
Ok la malas la nak pepanjang perut pon senak ya amat so ..

Bye bye for now deknon!!

Monday, 21 July 2014

"Selamat Berhijrah Wahai Muslimat"

ASSALAMUAIKUM.. HYE UOLSSS

Penat penat mak baru je balik dari shopping raya di sekitar kotaraya kuala lumpur. Tapi itu bukan keutamaan mak dek non.. Mak cuma nak cerita pasal apa yang mak rasa terjadi sekarang. Rasanya dah banyak yang terjadi perkara macam ni kat laman laman sosial.. Ini teguran iklhas buat muslimat. Rasanya macam tak layak kalau diri mak yang serba serbi kekurangan ini  mengkritik tapi bukan mengkritik pon uolss teguran manja! kalau kita tak mula berbuat baik siapa lagi kan??Amik berkat ramadan katanyaaa....

alhamdulillah seiring dengan Malaysia negara islam uolss ramai saudara saudara muslimat kita berhijrah kearah kebaikan... giteww!! *nadapersisustazah* "Selamat Berhijrah Wahai Muslimat" tapi bukan itu yang mak nak bicarakan.Kali ni pasah berubah dan perubahan.


Kakak kalau ye pon kau nak berubah bukan hanya mula mendelete gambar gambar lama kat laman sosial facebook dan mula post gambar dan quotes pasal nak jadi better muslimah la  apa la nak cinta till jannah la apa kakak... in oder tu be a better muslimah mak rasa kau tak patut biarkan orang sekeliling kau terkapai kapai. iyala mungkin la orang sekeliling ni tak berapa nak baik tapi agak kurang mesralahkan bila kakak dah berubah dan mengabaikan mereka yang dulunya kawan sejenayahkan?? tak patut  tak patut.. Kakak biarkan mereka seperti tiada peluang taubat untuk mereka dan megah dengan perubahan kakak, Masyaallah itu riak k... Sepatutnya kalau kakak bebetul nak berubah bawaklah mereka sekali moga moga mereka jadi pemangkin kepada perubahan yang lebih baik buat kakak! 

Lagi satu kalau kakak dimasa lampaunya ada boyfriend yang you lap me i lap you janganlah tetiba nak putus dengan alasan nak mencari lelaki yang lebih baik or you deserve someone better sebab ko dah berubah! like seriously lagi la mak tak paham hokeyyy... Ye mak paham tiada istilah hubungan antara lelaki dan wanita yang bukan muhrim dalam islam. a good explanation would be easier kan! So nampak la macam tak kejam bagi both sides kan?? Nak bagus lagi cuba ajak mamat tu sesama kearah kebaikan, mana tau tupp..tupp... esok lusa di datang meminangkan?? ermmm pening rasa bila mak baca entry sendiri, rasa tak layak je nak menulis macam ni tapi orang kata kalau nak bebuat baik tu memnag susahkan. harap korang tak judge mak based on personality mak k. cuba selam poin yang cuba mak nak sampaikan.. ok la entry mak ni berhenti di sini dulu.. tapi nantikan sambungan esok insyaallah k *bisikanpersisustazah*....

bye bye for now! assalamualikum......

#PRAYFORMH17
#PRAYFORMH370
#PRAYFORSABAH
#PRAYFORGAZA

Sunday, 20 July 2014

DISAPA JANTAN???

assalamualaikum.. hye uolss
kisahnya hari mak keluar teman adik adik mak bershoping keperluan raya di bandar raub la khen. dari satu kedai ke satu kedai, kekdahnya susah jugak la mencari baju untuk diorang n sorang baju kene size besau sorang nak kene cari kat deparment kekanak so tawaf la dari satu kedai ke satu kedai dekat bandar baru raub tu..SO?? apa kene mengenna dengan tajuk entry yang panas ghairah tu??

nak dijadikan cerita sensasi letop pom pam abad ini, mak pon masok la ke gedung pakaian Hari Hari tu untuk cari sepasang dua lagi baju untuk bebeudak ni. keadaan kedai macam biasa la uolss kalau dah weekend macam ni so ramai jugak la orang nya. ada la makcik makcik bawak anak anak beli baju, then mak nampak la satu couple ni takde la muda sangat pon uols dah anak si husband pon dukung baby sementara wife dia belek belek baju. mak takde buat apa pon dalam kedai tu uolss iolss biasa la catwalk sana catwalk  je takde pape yang ganjil dan pelik pon...

hahhhhhh! tapi yang pelik dan keganjilanya berlaku masa mak nak balik uolss!! masa nak keluar dari Hari Hari tu sesambil mak catwalk ala ala amir luqman kat tangga tu mak terpandang la muka si husband couple yang mak cerita tadi. ala yang dukung baby tu... so pandang jelakan pastu dia senyum!! dia senyum mak pon nak la senyum balik kan kata senyum sedekah tapi tak jadi uolss, mamat tu siap lelambai lagi panggil mak lagi dengan senyum senyum kambing so tak kuasa nak melyan mak terus je turunnn! hello ko ingat mak murah ke nak sesenang panggil macam tu je?? dah la muka rempit je deknon kalau helok sikit takpe la and lagi satu mak bukan "PELAC" murahan ok!! taraf mak ni bawah sikit je pada Fazura uolss!hahahahhannggggiinnnn...

jahil jahil mak dek non mak masih ada agama ok! kalau iman tak kuat pon agak agak la mak masih menghormati bulan ramadhon.. tapi mak pon bukan la memilih sangat uolss mamat yang tadi tu walaupon muka rempit tapi ok la as long kalau dia boleh tabur mak wang ringgit kan. suka hati la kalau uolss nak kata mak feeling or perasan pon hokeyy! hahahhaha ok la uolss malas nak cerita pepanjang nanti jadi berahi plak uolss nipis plak pahala puasa mak.

ok la uolsss bye bye for now...
muahhhh..

Friday, 18 July 2014

ANTARA DUA IFTAR...

Assalamualaikum..
Hye uolsss! Curlass tak tajuk entry mak?? “ANTARA DUA IFTAR” ni kalau shiela rusly baca entry block mak ni mesti nak buat tajuk drama Ramadan tahun depan ni uolsss… bercakap pasal iftar atau untuk yang cikkpunggg kg.com tak tau apa itu iftar, iftar bermaksud berbuka puasa ye. Ke ada yang tak tau berbuka puasa tu apa? Kalau tak tau sila goggle sendiri uolss!!!
Kenapa antara dua iftar?? Hah ni mak nak cerit kat uolss ni…
Iftar yang pertama adalah iftar bagi mereka yang jauh di perantauan senang cakap student la kan.so as a student walaupun bila menjelang Ramadan mak bapak akan bagi duit belanja lebih tapi tetap tak boleh nak makan  or belanja sakan kat bazaar sebab nak jimat kan?? Yela makan tapi kene beringat untuk hari esok ! kalau hari ni makan over budget so esok menjawab la makan nasi dengan sejenis lauk dan air masak je khen?? Khen?mengaku cepat sapa pernh rasa camni??
Iftar yang ke dua pulak ialah iftar dengan keluarga bilamana uolss dah start cuti! Masa tu makanan bersusun kat meja makan macam pesta bagi makan hantu lapar! Menggunung lauk setinggi klcc uolss..jangan tak mengaku benda ni memang reality ok!!bila dah berbuka kat rumah tu harus la makan macam tak fikir  hari esok, makan sampai kenyang last last nak maghrib tak larat then terawikh ntah kemana hala… betol ok ini berlaku! Tak payah cakap orang lain uolss mak pon kenkadang terbabas jugekkk,,, hihihih tapi bukan selalu ek. Ada masa masa juugak la kalau terpegi bazaar Ramadan pastu tershopping lupa daratan. Tapi kau tengok banyak perkataan ‘’ter” tu Nampak macam selalu aje kan? Whatever la uolss so walaupun ada yang cakap bulan puasa ni bulan segala makan tapi jangan la sampai kita lupa erti Ramadan itu sendiri sama sama la kita kejar pahala bebulan buasa ni dek non dan paling utama cuba mengejar malam lailatu qadr.. wahhhhhh*highpitch* macam ustazah giteww….

Ok la malas nak pepanjang nanti takut benda yang nak disampaikan jadi merepek merapu je..
Dalam masa yang sama mari kita terus sama sama mendoakan kesejahteran bagi mangsa #MH17 dan keluarga semoga ada hikmah disebalik semua ini... 


Bye bye!! #PRAYFORMH17

MALAYSIA DIUJI LAGI...

Setelah hampir padam segala spekulasi dah kontroversi mengenai MH370 yang masih lagi menjadi misteri sekali lagi malaysia diuji da bulan ramadan. kali ini melibatkan pesawat MH17.Menurut laporan serangan ke atas pesawat MH17 itu sebenarnya mahu disasarkan kepada pesawat IL-96 yang terbang dari Brazil ke Russia.IL-96 adalah sebuah pesawat khas yang membawa Presiden Russia, Vladimir Putin yang mana Putin ketika itu dalam perjalanan pulang dari Brazil ke Russia selepas menghadiri satu konvensyen berkenaan BRISC.

Menurut satu sumber yang tidak mahu disebutkan namanya, pesawat yang membawa Putin dan juga Boeing Malaysia telah bersilang pada satu titik yang sama.

“I can say that Putin’s plane and the Malaysian Boeing intersected at the same point and the same echelon. That was close to Warsaw on 330-m echelon at the height of 10,100 meters. The presidential jet was there at 16:21 Moscow time and the Malaysian aircraft - 15:44 Moscow time,” - Menurut sumber berkenaan.

Tambahan itu lagi, pesawat yang IL-96 dan MH17 juga dikatakan mempunya struktur yang hampir sama dan menggunakan warna yang sama.


Selain itu laluan udara yang sedang dilalui oleh MH17 sebenarnya adalah dalam kawasan zon perang dan beberapa hari lepas, pihak Pejuang Pembebasan Ukraine telahpun mengeluarkan kenyataan melarang sesiapa sahaja yang melalui kawasan udara mereka dan mereka akan menembak jatuh apa sahaja yang melintasi ruang udara mereka.


Walauapa pun yang menjadi pertanya dan walau apapun yang bakal terjawab sebagai rakyat melaysia kita sepaputnya sama sama berdoa  agar pihak keluarga nahas pesawat MH17 bersabar dengan segala musibah dan mungkin adalah teguran dari tuhan kerana di berikan pebagai dugaan supaya kita sebagai kembali mendekatkan diri kepadanya pada bulan yang penuh keberkatan ini...

walllahualam... 

sesunggunya mati itu rahsia ALLAH, dan bagai mana kita kembali kepadanya juga rahsia ALLAH. Daripada DIA kita datang dan kepada NYA jua kita kembali....

 


Monday, 14 July 2014

HYE SUNDELL !

Opss!! mak lupa pulak sekarang bulan ramadhon kan. Sesedaap je mak sundel sana sundel sini..  memandangkan ini bulan ramadhon dan tambahan sekarang mak dah cuti sem so mungkin selepas ini blog halaman carutan mak ni akan diisi la dengan carutan carutan berhemah la uolsss sebab bulan puasa. Mak tak kohserr buat dosa kering dek non….
Mak baru je enam hari uolss pulang ke desa halaman JENUD METROPOLITAN ni. So seperti menjadi kebiasaan budak budak u yang baru cuti ialah melengkapkan agenda pertama iaitu qada’ tidur. Di sebabkan itu la lepas lima hari mak baru gigih nak mencarut kat sini selepas entry mak yang baru baru ni berkenaan GAZA tu uolss…
kekdahnya dek non bulan bulan puasa ni otak mak tepu sikit nak fikir tajuk entry  so hadapla kalau mak update entry suam suam kuku tu ye tapi jangan lahar pulak. Yela takkan mak nak update pasal apa nak bukak puasa , apa itu apa ini  nanti lelama uolss bosan pulak baca blog agung mak ni khenn..
ok la uolss tepu dah  otak mak  nak menulis sekarang mak nak fikir apa nak berbuka je..

bye bye!!

Friday, 11 July 2014

SALAM BUAT GAZA DAN PALESTINA

Salam buat gaza dan palestina
Assaalmualikum saudaraku….
Sungguh air mata kalian membanjir dimata kami
Sungguh keringatmu memercik dijasad kami
Sungguh perjuanganmu perjuangan kami..
Terimakasih kerana terus mempertahan bumi palestin
melindungi masjidil aqsa
Maaf…
Maaf  tak mampu mengiringimu di medan perang
Maaf kerana tak mampu membantumu menghunus senjata
Maaf sekali lagi kerana tak  mampu apapun..
Maaf hanya iringan doa yang terdaya…
Doaku kalian cekal
Doaku kalian tabah
 Doaku kalian syahid  di jalan allah….
Saudaraku…
Saat dunia seakan tak membantumu apapun
Yakinlah allah menantimu dengan rahmat….


sundelpingitan..          
2014