SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Tuesday, 18 February 2014

GLEE - I Have Nothing (Full Performance) (Official Music Video) HD

"DIVA"

DARI ERRA FAZIRA KE AZWAN ALI

assalamualikum mungkin orang lain dok pom pang pom pang pasal ERRA FAZIRA dah becerai dengan laki dia kan tapi tak kohserr mak nak melayan semua tu! Artis Malaya cerai berai tu dah basi dah uolss ! so tak payah nak disebuk sebukaN.. Terus terang mak cakap artis Malaysia ni dapat title JANDA bangga mengalahkan menang Oscar!! memula depan press dan semua wartawan kemainlah kita tengok dengan spec hitam besar macam cermin muka dengan shawl lelilit nampak jambuul tu menangis kan!! propa je tu uolss....

Tapi bukan isu cerai ni mak nak jadikan issue dalam enrty kali ni tapi nak cerita sikit pasal entru sebelun ni pasal DIVA DIVANA kita AZWAN ALI. Ingat tak mak ade buat satu entry khas tok diva kita ni kerana telah mengispirasikan mak. So.... nak di jadikan cerita mak tweet la link blog mak ni di twitter dan mention nama DIVA AZWAN ALI K=kemudian diva kita yang tak kekwat peminat ni dah retweet bali link blog mak tu. jadi dah kenapakan?? ceritanya sekarang alhamdulillah la uolsss viewer mak dah meningkat uolsss so satu peningkatan la kan??? hahahahha

so yang korang baca pepanjan dalam blog mak ni sebenarnya mak nak cakap tu je.. hahahhha

Y BOTHER?? BLOG MAK KHENNN?? SUKA TERUS FOLLOW TAK SUKA MAK TAK PAKSA UOLSS...

Thursday, 13 February 2014

HAPPY BIRTHDAY! MALAYSIA SUNYI TANPA DIVA SEDIVA ANDA!!!!

assalamualaikum hye uolsss!
kalau korang semua ade tengok twitter korang mesti tau hari ni birthday siapa.
So tujuan entry mak kali ni ialah untuk mengucapkan selamat hari lahir dah mendoaka kesejahteraan DIVA terkenal kita AZWAN ALI sekaligus berterima kasih atas carutan carutannya yang menginspirasikan itu! kalau korang tak suka dia pegi mam!! Yang penting mak sentiasa terinspirasi denga AZWAN ALI. Seorang nama besar yang tak pernah goyah walau dibadai hinaan demi hinaan serta tomahan.

Walau macam mana pun mak amat yakin bahawa beliau telah mengisnpirasikan ramai orang! Terutamanya diri mak sendiri.

So sejujurnya mak susun sepuluh jari. mendoakan kesejahteraan keatas DIVA AA kita agar terus menerus menginspirasikan kehidupan pada semua orang. 


WE LOVE YOU! MALAYSIA SUNYI TANPA DIVA SEDIVA ANDA!!!!

Tuesday, 11 February 2014

POWER RANGER MALAYSIA


hye uolss macam biaselah kan. Rumah siap pahat dok bunyi lagi, curlass mak berfalsampah gitew. Entry ni takde kene mengena dengan buat rumah ye uolss, sape tengok anugerah meletop?? rasenya semua tengok kan?? yela memasing rumah ade astro sedangkan orang asli kat pendalaman pahang ni pon ade astro takkan uolss tak haderr..cuma nak cerita sikit pasal kak lopa kite amboii kemain di keji masyarakat sebab baju jumsuit pink ala ala power ranger malaysia tu ! kahkahkahkah..


akak manis lopa ni antara artis yang jarang dapat kita lihat berpakaian tak cantik di mana mana anugerah, dah kenapa kan senahh name pon manusia kenkadang silap jugak uoolss.. Yela mak sendiri tengok pon nyaris muntah uolss disaster giler! Bukan niat mak nak keji lopa k! Ini sebagai peringatan la sebagai artis ni baju baju yang nak di pakai tu kena la timbang bebetul! kalau tak kaedahnya kena carut la uolss..

Tapi cemana pon mak tetap sokong kak lopa kita ni. biar ape pon orang cakap dia tetap macam tu. Tetap jadi diri dia sendiri. Selalu je dikeji tapi tak pernah peduli...

WELL!! sembah ratu buat kak lopaaaa!!

p/s: orang cantik memang selalu di keji!!

Monday, 10 February 2014

KEJUTAN 2014 LAGI... ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum...

Hye rasanya dah lama tak mengupdate sebarang entrykan?? Bukan apa mak busy uolss...
Busy dengan tuntutan kerja la katanya. Im a busy women k!!! hahahah..
Sebenarnya memang banyak benda mak nak share dngan uolss semua tapi tu la busy nak update pakai phone almaklom la internet pon tenggelam timbul je.. So susudahnya mak jadi tak kohserrr nak update.

Sepanjang mak tak mengupdate apa apa entry ni banyak juga benda penting yang terjadi tapi slow slow la nanti mak cerita k. Tapi dalam entry kali ni mak nak cerita benda yang paling penting sekali  uolss.

So korang nak tau tak?? Kesah ke mak korang nak tau ke takkan mak tetap ak cerita jugak. Dedulu mak ade cerita kat uolss semua yang mak sekarang bercuti dan berkerja sambil tunggu result permohonan degree kan. Alhamdulillah uolss......
Mak dapat tawaran sambung belajar dari uitm dan kali ni untuk degree..  Kalau nak tau course ape sila tengok pic yang mak letak sekali tu ye. 


Malas la uolss nak cerita panjang panjang sebab mak sendiri tak tau nak cerita perasaan sendiri, happy!! takut!! risau pon ade tapi tulah alhamdulillah untuk rezeki dan peluang ini.. Insyaallah ini jalan Yang mak pilih dan idamkan so mak positive je la dan teruskan juga walaupon semakin taKut sebab dimomokkan oleh senior senior pasal  cara pembelajaran degree nanti.. Insyaallah march ni mak masok belajar dan kembali mejadi mahasiswa so makin menjadi jadi la busy kan... Heharap tak la sebab mesti lagi banyak kan modal mak nak buat entry nanti. hihhiih...

so mak harapkan uolss semua doakan kan mak ye...
muah..

p/s: sibuk dok belek borang dan congak duit untuk yuran dll...