SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Thursday, 11 December 2014

ONE LAST THING..

it is so sad when the last thing you have is the only one white shirt and you keep wear it over and over again...Seriously i had no choice biatch!! I really  need new wardrobe......


WHITE SHIRT : H&M
KIMONO : THRIFT SHOP
JEANS : UNBRANDED
BOOT :H&M
BEG : A BULLET BOX BOUGHT FROM THRIFT SHOP

Wednesday, 10 December 2014

MORE AND MORE ATTITUDE WITH CLICHE LEATHER JACKET....

Last month, I had this wonderful life time experience to meet the successful Dame Zandra Rhodes. I am sorry for the late entry, you know. I was quite busy for the moment. Zandra Rhodes has very great vision in fashion and textile.

Dressing international stars and royalties for over five decades and revolutionizing textile design, Rhodes also the founder of the Fashion and Textile Museum. I was really inspired by her brilliant talk because I think we had something in common which is I was a textile student before. So,  I think  that day I should dress up a little bit and BANGGG! I went to that talk with this look. Seriously, I never wore a leather jacket before but it looks nice on me. Hahahaha.. 





WHITE SHIRT : H&M
TROUSERS : H&M
BOOT : H&M
LEATHER JACKET : BORROWED FROM MONA
CLUTCH : UNBRANDED
ACCESORIES : UNBRANDED

Tuesday, 9 December 2014

FAKE PEOPLE DO SAME SHIT THINGS!



In this big world, sometimes, people took other person’s work  for granted and they took credits for these people’s hard works. Yass!  But what has happened? And obviously, I had no idea.....


Thursday, 20 November 2014

FAT BITCH VS SKINNY BITCH



"Don't worry girl. Being curvy is so much beautiful rather than that flat chest and tiny ass."  said fat bitch.

early this day i found this blog that contains a story about 10 big size model ! seriously they are so hot!!.So i was thinking about these stories its so sad cause in the real world, things seem so different...

Do not feel annoyed by this statement, but if you think deeply about this cases  especially in our country Malaysia it would end up by hurting feeling a lot of people, and i'm one of those people. Why? Cause i have been bad experiences, bullied, calling names and bad words of me just being fat...

KAU RASA?? adilkah?

so i dedicated this video clip to all fat bitches out there all over the world and with that, may the best bitch stays forever. 


Saturday, 15 November 2014

Fat Bitch eat nothing but everything!

If you wanna stay as fat bitch go and eat everything and don't give a shit on what people said!! If you don't want, go and start eating some healthy food! Start your engine and may the best bitches win...
Happy lunch biatch!!!



Friday, 14 November 2014

Pros and cons

Wearing my favourite outfits and start to realize that they are getting looser and didn't fit me nicely after I'm loosing 15kg. Yesss!! It's a good sign but major mistakes! Cause when you wear something that didn't fit you body perfectly it will give the flabby effect that totally ruined your entire look. Like seriously?? I really need new wardrobe after I get succeed with my weight target. Pliz plizzz plizzz!! Head up and counting more kilograms to shed...





Denim shirt : Thrift  Shop
Necklace : Flea Market 
Jeans : Unbranded 
Beg : Unbranded
Shoes : H&M

P/s : I used to love this shirt but it didn't fit me before but now, i did! But it didn't fit me nicely and make me look flabby 

Thursday, 13 November 2014

LITTLE BLACK TUNIC...

No one can Change u unless you have faith in changing yourself . Be different , Be bold!! Falling in love to some kind of androgyny look and its officially my muse for now.... Be real guys! Do not hide your potential to just be yourself. Even though not all will approve your fashion sense just let them be. Believe in yourself... This is one of my look during piiacuf2014 Islamic fashion show . Feeling Chanel katanyahhhh!


White Shirt: H&M
Long Tunic/Jubah : Sewn by Myself
Clucth : Unbranded

Wednesday, 12 November 2014

Fucking Fake Things, Bitch don't !!!


Day after day. Wasting my time on Instagram and seeing this bunch of bitch confidently walk in those fucking fake things! Omg bitch! Can you just be real! If you don't afford something , please don't !!!




 







  

Thursday, 16 October 2014

FLIP, UPSIDE DOWN, BACKWARDS IT STILL FASHIONABLE.


 I went out the door and for the first in a long time i'm wearing this lovely printed blazer that i found at thrift shop in Kelantan when i was studied my diploma.  This was the day when I was the busiest and I had   no enough time to  choose my outfit and the worst things is i'm wearing inside part of the blazer on the outside. BINGGO !!


Shirt and Jeans: Unbranded
Printed Blazer: Thrift Shop
Shoes; Thrift Shop
Beg: Vincci

Wednesday, 15 October 2014

WHITE IS TIME LESS...

Accidentally fall in love with white after years of black! AGAIN AND AGAIN. And still can't get over it... Accidentally bought this white shirt when i was 100kg, it didn't fit me but look at me now biatch!
5 SEPT 2014 OOTD ON MY 21st BIRTHDAY.100kg++

White shirt: Borrowed from my dad
Acid Wash Jeans: Thriff shop
Heels: Unbranded





white shirt: H&M
Jeans: H&M
Beg and Shoes : Unbranded


White Shirt: H&M
Jeans: Ubranded
Printed Cardigan: A gift from my cousin
Shoes: Thriff shop

 OBVIOUSLY! you can see the different between this three pictures. yes!! yesss.. i'm on carbs and sugars diet biacth!!

Thursday, 7 August 2014

IZZYBIZZY DAY!

Being fashionable every day isn't hard ! Just mash up your old favorite items together, some plaid with skinny jean and shade on. Perfecto!


SHADE , PLAID SHIRT : UNDBRANDED
CLUCTH : DAISO MALAYSIA
SKINNY JEAN , SHOE : H&M MALAYSIA

Sunday, 3 August 2014

ANDROGINI!!

Once again Androgini look! Black and edge long tunic designed by myself. It’s refreshing to see a long tunic paired with a boot instead of the flat or sandal. minimize the accessories and a perfect shades just enough to make your day! 



LONG TUNIC : SEWN BY MYSELF
SHADES,SKINNY JEAN,BOOTS : H&M MALAYSIA



Saturday, 2 August 2014

BREAKING RULES!..


Breaking rules!! I might always love this combination but I’m always curious to what others will talked each time they saw me. An earth tonne long tunic or knows as jubah and paired with boots for hari raya! A little bit of gold  for the accessories enough to make a statement!




LONG TUNIC OR JUBAH: SEWN BY MYSELF
BOOTS: H&M MALAYSIA
NECKLACE: UNBRANDED

Monday, 28 July 2014

PENGHINAAN SEBUAH WARISAN!

ASSALAMUALAIKUM HYE UOLSSS!!

Memandang kan mak dalam mood raya dan tak kuasa nak bercakang pangjang. call me old fashion or lame suka hati uolss. Sila perhalusi dan fikirkan! kau rasa cantik ker tidakkkk?? ABAIKAN WALAUPON MODEL BOLEH KASI REMBESS UOLSS!!







sumber;; http://myinfoterkini.blogspot.com/2014/07/trend-baju-raya-tanpa-lengan-bakal.html

SELAMAT HARI RAYA!




Dikesempatan yang maha sempit dan sangat di cemburui oleh masa dengan persiapan raya ini, mak selaku pemillik agung bloghttp://catatanseorangprimadona.blogspot.com/ ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin ye uolss sekiranya ada kekasaran didalam penulisan mak sepanjang mak berblog dan berkomunikasi dengan uolss dialam maya!Mak minta ampun kay uolss, dari hujung rambut mak yang baru berebonding ini hingga ke hujung tumit heels mak yang paling runcing...

XOXO!
SUNDELPINGITAN.

Friday, 25 July 2014

BA'DA IFTAR....

Assalamualaikum.. hye uolss
Tinggal beberape hari  lagi seluruh umat islam akan meyambut hari raya aidil fitri itp itu bukan focus utama mak dek non. Walau pon Ramadan dah semakin hampir ke hujung mak tetap nak tulis entry pasal iftar. Ala ini kira sambungan erty yang lepas tu ''ANTARA DUA IFTAR''. Kali ni bukan pasal iftar sangat tapi kesan  selepas berbuka puasa.
Pernah tak uolss semua rasa sampai di satu tahap yang uolss makan sampai tak ingat dunia dan kemudian uolss  mengalami senak di bahagian perut macam rasa nak meletup?? Jangan tipu!! Mesti pernahkan, yess sama macam apa yang mak rasakan sekarang sampai dah tak tau nak buat apa! Bila baring lagi nazak rasanya deknon, sesak nafas dibuatnya!!.....
Erm tu la je sebenarnya  modal mak nak cerit ni, dah tak tau nak cerit apa kat uolss.
Ok la malas la nak pepanjang perut pon senak ya amat so ..

Bye bye for now deknon!!

Monday, 21 July 2014

"Selamat Berhijrah Wahai Muslimat"

ASSALAMUAIKUM.. HYE UOLSSS

Penat penat mak baru je balik dari shopping raya di sekitar kotaraya kuala lumpur. Tapi itu bukan keutamaan mak dek non.. Mak cuma nak cerita pasal apa yang mak rasa terjadi sekarang. Rasanya dah banyak yang terjadi perkara macam ni kat laman laman sosial.. Ini teguran iklhas buat muslimat. Rasanya macam tak layak kalau diri mak yang serba serbi kekurangan ini  mengkritik tapi bukan mengkritik pon uolss teguran manja! kalau kita tak mula berbuat baik siapa lagi kan??Amik berkat ramadan katanyaaa....

alhamdulillah seiring dengan Malaysia negara islam uolss ramai saudara saudara muslimat kita berhijrah kearah kebaikan... giteww!! *nadapersisustazah* "Selamat Berhijrah Wahai Muslimat" tapi bukan itu yang mak nak bicarakan.Kali ni pasah berubah dan perubahan.


Kakak kalau ye pon kau nak berubah bukan hanya mula mendelete gambar gambar lama kat laman sosial facebook dan mula post gambar dan quotes pasal nak jadi better muslimah la  apa la nak cinta till jannah la apa kakak... in oder tu be a better muslimah mak rasa kau tak patut biarkan orang sekeliling kau terkapai kapai. iyala mungkin la orang sekeliling ni tak berapa nak baik tapi agak kurang mesralahkan bila kakak dah berubah dan mengabaikan mereka yang dulunya kawan sejenayahkan?? tak patut  tak patut.. Kakak biarkan mereka seperti tiada peluang taubat untuk mereka dan megah dengan perubahan kakak, Masyaallah itu riak k... Sepatutnya kalau kakak bebetul nak berubah bawaklah mereka sekali moga moga mereka jadi pemangkin kepada perubahan yang lebih baik buat kakak! 

Lagi satu kalau kakak dimasa lampaunya ada boyfriend yang you lap me i lap you janganlah tetiba nak putus dengan alasan nak mencari lelaki yang lebih baik or you deserve someone better sebab ko dah berubah! like seriously lagi la mak tak paham hokeyyy... Ye mak paham tiada istilah hubungan antara lelaki dan wanita yang bukan muhrim dalam islam. a good explanation would be easier kan! So nampak la macam tak kejam bagi both sides kan?? Nak bagus lagi cuba ajak mamat tu sesama kearah kebaikan, mana tau tupp..tupp... esok lusa di datang meminangkan?? ermmm pening rasa bila mak baca entry sendiri, rasa tak layak je nak menulis macam ni tapi orang kata kalau nak bebuat baik tu memnag susahkan. harap korang tak judge mak based on personality mak k. cuba selam poin yang cuba mak nak sampaikan.. ok la entry mak ni berhenti di sini dulu.. tapi nantikan sambungan esok insyaallah k *bisikanpersisustazah*....

bye bye for now! assalamualikum......

#PRAYFORMH17
#PRAYFORMH370
#PRAYFORSABAH
#PRAYFORGAZA

Sunday, 20 July 2014

DISAPA JANTAN???

assalamualaikum.. hye uolss
kisahnya hari mak keluar teman adik adik mak bershoping keperluan raya di bandar raub la khen. dari satu kedai ke satu kedai, kekdahnya susah jugak la mencari baju untuk diorang n sorang baju kene size besau sorang nak kene cari kat deparment kekanak so tawaf la dari satu kedai ke satu kedai dekat bandar baru raub tu..SO?? apa kene mengenna dengan tajuk entry yang panas ghairah tu??

nak dijadikan cerita sensasi letop pom pam abad ini, mak pon masok la ke gedung pakaian Hari Hari tu untuk cari sepasang dua lagi baju untuk bebeudak ni. keadaan kedai macam biasa la uolss kalau dah weekend macam ni so ramai jugak la orang nya. ada la makcik makcik bawak anak anak beli baju, then mak nampak la satu couple ni takde la muda sangat pon uols dah anak si husband pon dukung baby sementara wife dia belek belek baju. mak takde buat apa pon dalam kedai tu uolss iolss biasa la catwalk sana catwalk  je takde pape yang ganjil dan pelik pon...

hahhhhhh! tapi yang pelik dan keganjilanya berlaku masa mak nak balik uolss!! masa nak keluar dari Hari Hari tu sesambil mak catwalk ala ala amir luqman kat tangga tu mak terpandang la muka si husband couple yang mak cerita tadi. ala yang dukung baby tu... so pandang jelakan pastu dia senyum!! dia senyum mak pon nak la senyum balik kan kata senyum sedekah tapi tak jadi uolss, mamat tu siap lelambai lagi panggil mak lagi dengan senyum senyum kambing so tak kuasa nak melyan mak terus je turunnn! hello ko ingat mak murah ke nak sesenang panggil macam tu je?? dah la muka rempit je deknon kalau helok sikit takpe la and lagi satu mak bukan "PELAC" murahan ok!! taraf mak ni bawah sikit je pada Fazura uolss!hahahahhannggggiinnnn...

jahil jahil mak dek non mak masih ada agama ok! kalau iman tak kuat pon agak agak la mak masih menghormati bulan ramadhon.. tapi mak pon bukan la memilih sangat uolss mamat yang tadi tu walaupon muka rempit tapi ok la as long kalau dia boleh tabur mak wang ringgit kan. suka hati la kalau uolss nak kata mak feeling or perasan pon hokeyy! hahahhaha ok la uolss malas nak cerita pepanjang nanti jadi berahi plak uolss nipis plak pahala puasa mak.

ok la uolsss bye bye for now...
muahhhh..

Friday, 18 July 2014

ANTARA DUA IFTAR...

Assalamualaikum..
Hye uolsss! Curlass tak tajuk entry mak?? “ANTARA DUA IFTAR” ni kalau shiela rusly baca entry block mak ni mesti nak buat tajuk drama Ramadan tahun depan ni uolsss… bercakap pasal iftar atau untuk yang cikkpunggg kg.com tak tau apa itu iftar, iftar bermaksud berbuka puasa ye. Ke ada yang tak tau berbuka puasa tu apa? Kalau tak tau sila goggle sendiri uolss!!!
Kenapa antara dua iftar?? Hah ni mak nak cerit kat uolss ni…
Iftar yang pertama adalah iftar bagi mereka yang jauh di perantauan senang cakap student la kan.so as a student walaupun bila menjelang Ramadan mak bapak akan bagi duit belanja lebih tapi tetap tak boleh nak makan  or belanja sakan kat bazaar sebab nak jimat kan?? Yela makan tapi kene beringat untuk hari esok ! kalau hari ni makan over budget so esok menjawab la makan nasi dengan sejenis lauk dan air masak je khen?? Khen?mengaku cepat sapa pernh rasa camni??
Iftar yang ke dua pulak ialah iftar dengan keluarga bilamana uolss dah start cuti! Masa tu makanan bersusun kat meja makan macam pesta bagi makan hantu lapar! Menggunung lauk setinggi klcc uolss..jangan tak mengaku benda ni memang reality ok!!bila dah berbuka kat rumah tu harus la makan macam tak fikir  hari esok, makan sampai kenyang last last nak maghrib tak larat then terawikh ntah kemana hala… betol ok ini berlaku! Tak payah cakap orang lain uolss mak pon kenkadang terbabas jugekkk,,, hihihih tapi bukan selalu ek. Ada masa masa juugak la kalau terpegi bazaar Ramadan pastu tershopping lupa daratan. Tapi kau tengok banyak perkataan ‘’ter” tu Nampak macam selalu aje kan? Whatever la uolss so walaupun ada yang cakap bulan puasa ni bulan segala makan tapi jangan la sampai kita lupa erti Ramadan itu sendiri sama sama la kita kejar pahala bebulan buasa ni dek non dan paling utama cuba mengejar malam lailatu qadr.. wahhhhhh*highpitch* macam ustazah giteww….

Ok la malas nak pepanjang nanti takut benda yang nak disampaikan jadi merepek merapu je..
Dalam masa yang sama mari kita terus sama sama mendoakan kesejahteran bagi mangsa #MH17 dan keluarga semoga ada hikmah disebalik semua ini... 


Bye bye!! #PRAYFORMH17

MALAYSIA DIUJI LAGI...

Setelah hampir padam segala spekulasi dah kontroversi mengenai MH370 yang masih lagi menjadi misteri sekali lagi malaysia diuji da bulan ramadan. kali ini melibatkan pesawat MH17.Menurut laporan serangan ke atas pesawat MH17 itu sebenarnya mahu disasarkan kepada pesawat IL-96 yang terbang dari Brazil ke Russia.IL-96 adalah sebuah pesawat khas yang membawa Presiden Russia, Vladimir Putin yang mana Putin ketika itu dalam perjalanan pulang dari Brazil ke Russia selepas menghadiri satu konvensyen berkenaan BRISC.

Menurut satu sumber yang tidak mahu disebutkan namanya, pesawat yang membawa Putin dan juga Boeing Malaysia telah bersilang pada satu titik yang sama.

“I can say that Putin’s plane and the Malaysian Boeing intersected at the same point and the same echelon. That was close to Warsaw on 330-m echelon at the height of 10,100 meters. The presidential jet was there at 16:21 Moscow time and the Malaysian aircraft - 15:44 Moscow time,” - Menurut sumber berkenaan.

Tambahan itu lagi, pesawat yang IL-96 dan MH17 juga dikatakan mempunya struktur yang hampir sama dan menggunakan warna yang sama.


Selain itu laluan udara yang sedang dilalui oleh MH17 sebenarnya adalah dalam kawasan zon perang dan beberapa hari lepas, pihak Pejuang Pembebasan Ukraine telahpun mengeluarkan kenyataan melarang sesiapa sahaja yang melalui kawasan udara mereka dan mereka akan menembak jatuh apa sahaja yang melintasi ruang udara mereka.


Walauapa pun yang menjadi pertanya dan walau apapun yang bakal terjawab sebagai rakyat melaysia kita sepaputnya sama sama berdoa  agar pihak keluarga nahas pesawat MH17 bersabar dengan segala musibah dan mungkin adalah teguran dari tuhan kerana di berikan pebagai dugaan supaya kita sebagai kembali mendekatkan diri kepadanya pada bulan yang penuh keberkatan ini...

walllahualam... 

sesunggunya mati itu rahsia ALLAH, dan bagai mana kita kembali kepadanya juga rahsia ALLAH. Daripada DIA kita datang dan kepada NYA jua kita kembali....

 


Monday, 14 July 2014

HYE SUNDELL !

Opss!! mak lupa pulak sekarang bulan ramadhon kan. Sesedaap je mak sundel sana sundel sini..  memandangkan ini bulan ramadhon dan tambahan sekarang mak dah cuti sem so mungkin selepas ini blog halaman carutan mak ni akan diisi la dengan carutan carutan berhemah la uolsss sebab bulan puasa. Mak tak kohserr buat dosa kering dek non….
Mak baru je enam hari uolss pulang ke desa halaman JENUD METROPOLITAN ni. So seperti menjadi kebiasaan budak budak u yang baru cuti ialah melengkapkan agenda pertama iaitu qada’ tidur. Di sebabkan itu la lepas lima hari mak baru gigih nak mencarut kat sini selepas entry mak yang baru baru ni berkenaan GAZA tu uolss…
kekdahnya dek non bulan bulan puasa ni otak mak tepu sikit nak fikir tajuk entry  so hadapla kalau mak update entry suam suam kuku tu ye tapi jangan lahar pulak. Yela takkan mak nak update pasal apa nak bukak puasa , apa itu apa ini  nanti lelama uolss bosan pulak baca blog agung mak ni khenn..
ok la uolss tepu dah  otak mak  nak menulis sekarang mak nak fikir apa nak berbuka je..

bye bye!!

Friday, 11 July 2014

SALAM BUAT GAZA DAN PALESTINA

Salam buat gaza dan palestina
Assaalmualikum saudaraku….
Sungguh air mata kalian membanjir dimata kami
Sungguh keringatmu memercik dijasad kami
Sungguh perjuanganmu perjuangan kami..
Terimakasih kerana terus mempertahan bumi palestin
melindungi masjidil aqsa
Maaf…
Maaf  tak mampu mengiringimu di medan perang
Maaf kerana tak mampu membantumu menghunus senjata
Maaf sekali lagi kerana tak  mampu apapun..
Maaf hanya iringan doa yang terdaya…
Doaku kalian cekal
Doaku kalian tabah
 Doaku kalian syahid  di jalan allah….
Saudaraku…
Saat dunia seakan tak membantumu apapun
Yakinlah allah menantimu dengan rahmat….


sundelpingitan..          
2014              


Saturday, 14 June 2014

TERLALU LAMA....



terlalu lama..
terlalu banyak...
terlalu banyak yang menduga
terlalu banyak yang terkesan
hingga kadang kala aku terkesima..

heyy sundal!!
ini hidup!
ini pilihan!
kau sendiri memilih....
memilih hidup diantara 2 tabir dimensi
teruskan "CATWALK"
"POSE" di sebalik senyuman FAKE
kau sendiri yang tahu...
jika kaki tak kuat lagi
usah kau sarung "HEELS" dunia
lepaskan dan belari lah mengejar hidupmu sendiri.....


Tuesday, 18 February 2014

GLEE - I Have Nothing (Full Performance) (Official Music Video) HD

"DIVA"

DARI ERRA FAZIRA KE AZWAN ALI

assalamualikum mungkin orang lain dok pom pang pom pang pasal ERRA FAZIRA dah becerai dengan laki dia kan tapi tak kohserr mak nak melayan semua tu! Artis Malaya cerai berai tu dah basi dah uolss ! so tak payah nak disebuk sebukaN.. Terus terang mak cakap artis Malaysia ni dapat title JANDA bangga mengalahkan menang Oscar!! memula depan press dan semua wartawan kemainlah kita tengok dengan spec hitam besar macam cermin muka dengan shawl lelilit nampak jambuul tu menangis kan!! propa je tu uolss....

Tapi bukan isu cerai ni mak nak jadikan issue dalam enrty kali ni tapi nak cerita sikit pasal entru sebelun ni pasal DIVA DIVANA kita AZWAN ALI. Ingat tak mak ade buat satu entry khas tok diva kita ni kerana telah mengispirasikan mak. So.... nak di jadikan cerita mak tweet la link blog mak ni di twitter dan mention nama DIVA AZWAN ALI K=kemudian diva kita yang tak kekwat peminat ni dah retweet bali link blog mak tu. jadi dah kenapakan?? ceritanya sekarang alhamdulillah la uolsss viewer mak dah meningkat uolsss so satu peningkatan la kan??? hahahahha

so yang korang baca pepanjan dalam blog mak ni sebenarnya mak nak cakap tu je.. hahahhha

Y BOTHER?? BLOG MAK KHENNN?? SUKA TERUS FOLLOW TAK SUKA MAK TAK PAKSA UOLSS...

Thursday, 13 February 2014

HAPPY BIRTHDAY! MALAYSIA SUNYI TANPA DIVA SEDIVA ANDA!!!!

assalamualaikum hye uolsss!
kalau korang semua ade tengok twitter korang mesti tau hari ni birthday siapa.
So tujuan entry mak kali ni ialah untuk mengucapkan selamat hari lahir dah mendoaka kesejahteraan DIVA terkenal kita AZWAN ALI sekaligus berterima kasih atas carutan carutannya yang menginspirasikan itu! kalau korang tak suka dia pegi mam!! Yang penting mak sentiasa terinspirasi denga AZWAN ALI. Seorang nama besar yang tak pernah goyah walau dibadai hinaan demi hinaan serta tomahan.

Walau macam mana pun mak amat yakin bahawa beliau telah mengisnpirasikan ramai orang! Terutamanya diri mak sendiri.

So sejujurnya mak susun sepuluh jari. mendoakan kesejahteraan keatas DIVA AA kita agar terus menerus menginspirasikan kehidupan pada semua orang. 


WE LOVE YOU! MALAYSIA SUNYI TANPA DIVA SEDIVA ANDA!!!!

Tuesday, 11 February 2014

POWER RANGER MALAYSIA


hye uolss macam biaselah kan. Rumah siap pahat dok bunyi lagi, curlass mak berfalsampah gitew. Entry ni takde kene mengena dengan buat rumah ye uolss, sape tengok anugerah meletop?? rasenya semua tengok kan?? yela memasing rumah ade astro sedangkan orang asli kat pendalaman pahang ni pon ade astro takkan uolss tak haderr..cuma nak cerita sikit pasal kak lopa kite amboii kemain di keji masyarakat sebab baju jumsuit pink ala ala power ranger malaysia tu ! kahkahkahkah..


akak manis lopa ni antara artis yang jarang dapat kita lihat berpakaian tak cantik di mana mana anugerah, dah kenapa kan senahh name pon manusia kenkadang silap jugak uoolss.. Yela mak sendiri tengok pon nyaris muntah uolss disaster giler! Bukan niat mak nak keji lopa k! Ini sebagai peringatan la sebagai artis ni baju baju yang nak di pakai tu kena la timbang bebetul! kalau tak kaedahnya kena carut la uolss..

Tapi cemana pon mak tetap sokong kak lopa kita ni. biar ape pon orang cakap dia tetap macam tu. Tetap jadi diri dia sendiri. Selalu je dikeji tapi tak pernah peduli...

WELL!! sembah ratu buat kak lopaaaa!!

p/s: orang cantik memang selalu di keji!!

Monday, 10 February 2014

KEJUTAN 2014 LAGI... ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum...

Hye rasanya dah lama tak mengupdate sebarang entrykan?? Bukan apa mak busy uolss...
Busy dengan tuntutan kerja la katanya. Im a busy women k!!! hahahah..
Sebenarnya memang banyak benda mak nak share dngan uolss semua tapi tu la busy nak update pakai phone almaklom la internet pon tenggelam timbul je.. So susudahnya mak jadi tak kohserrr nak update.

Sepanjang mak tak mengupdate apa apa entry ni banyak juga benda penting yang terjadi tapi slow slow la nanti mak cerita k. Tapi dalam entry kali ni mak nak cerita benda yang paling penting sekali  uolss.

So korang nak tau tak?? Kesah ke mak korang nak tau ke takkan mak tetap ak cerita jugak. Dedulu mak ade cerita kat uolss semua yang mak sekarang bercuti dan berkerja sambil tunggu result permohonan degree kan. Alhamdulillah uolss......
Mak dapat tawaran sambung belajar dari uitm dan kali ni untuk degree..  Kalau nak tau course ape sila tengok pic yang mak letak sekali tu ye. 


Malas la uolss nak cerita panjang panjang sebab mak sendiri tak tau nak cerita perasaan sendiri, happy!! takut!! risau pon ade tapi tulah alhamdulillah untuk rezeki dan peluang ini.. Insyaallah ini jalan Yang mak pilih dan idamkan so mak positive je la dan teruskan juga walaupon semakin taKut sebab dimomokkan oleh senior senior pasal  cara pembelajaran degree nanti.. Insyaallah march ni mak masok belajar dan kembali mejadi mahasiswa so makin menjadi jadi la busy kan... Heharap tak la sebab mesti lagi banyak kan modal mak nak buat entry nanti. hihhiih...

so mak harapkan uolss semua doakan kan mak ye...
muah..

p/s: sibuk dok belek borang dan congak duit untuk yuran dll...

Thursday, 23 January 2014

DENGAR KATA HATI...


Assalamualaikum hye uolsss..

Ni nak gossip sikit pasal manusia molot molot longkang ni. Tetiba teringat kan.Ceritanya start masa mak sedang bekerja uolsss. Kerja ape ? tak payah amik tau sangatlah mak kerja halal okey.. tu je yang penting…
Begini mulanya, tengah mak dok tonggeng terbalik berdiri duduk menyiapkan kerja , mak terdengar suara suara sumbang dok  mengata.. apa ek dia cakap “ kerja kerja macam ni memang senang bagi orang orang  macam ni buat diorang pandai! Kalau first dengar macam puji maklahkan tapi bila pandang muka orang yang cakap tuhh uihhhhhh celakssss!! Muka menganjing sangat uolss.  Panas hati tapi mak sabarkan jela.  Yela.. kita ni nak cari rezeki malas la carut kat orang sesuka hati kertu pulak tu tak setaraf okey…

Yang peliknya ape pasal la mentality diorang ni. Okey ape kita bekerja itu bukti yang orang orang macam tu boleh berdikari tak menyusahkan. Lagi satu yang penting walaupon mak buat kerja kerja macam tu  halal ye… kalau ya pun bidang ni selalunya golongan sesuatu yang menceburkan diri masalahnya kenapa kan?? Sekurang kurangnya berguna bakat yang allah taala tu bagi. Bukan duduk menyundal kat lorong pon…. Bukan nak angkat ekor sendiri uolss  atau nak pertahankan gologan golongan minority. Betul! diorang pon ade silap tapi jangan la diskriminasi sampai macam tu… entry mak ni pon bukan nak sokong mana mana pihak jauh sekali mengapi apikan mana mana pihak uolsss.. semuanya random. 

Come on people!!! Bukak minda sikit!…..

Tau tak sebab mentality macam ni la dah membunuh impian ramai orang okeyyy! So please la jangan menghukum begitu! Tak kuasa tau…


So bagi hadek hadek kat luar sana tu persetankan je semua tu, yang penting kita dengar ape yang menjerit dalam suara hati kita jangan dengar carut marut orang tu lagi pon umpat caci tu nyanyian terindah untuk orang orang yang berjaya.. mulai sekarang bercakaplah dan bertindak la ikut akal dan minda sendiri… kita ni bukan pantung cendana uolss, yang boleh kepit kehulu ke hilir asalkan tindak tanduk kita tidak menyimpang okey…

kusss.. semput mak, key la mak angkat kaki dulu uolss...

Wednesday, 22 January 2014

Monday, 20 January 2014

SALAH FAHAM!!

Assalamualikum…. muah kiri muah kanan !

Lets mengumpat uolsss!!! Hanjjjjjjj!!!! Baru lebih kurang seminggu  mak nak mentransformasikan  blog agung mak ni dah terima feedback carut carutan macam hanjjj menyalak uolss… dinchhhhhh….
Keji tau carut blog mak..

Ok baiklah disebabkan salah faham dah jadi macam ni mak war warkan la pada semua uolss, bahawa blog mak ni sebenarnya  clean bersih dan secuci air dikaki hokey dan takde unsur unsur ciplak pon!!..

So untuk hadek hadek baru, cik cik gayah coverina, sorry uolss blog mak bukan blog sundel ok!! Kaedahnye buat memana yang ada pemikiran macam tu  bawak bertaubatlah yerrr, blog mak ni bukan tempat melampiaskan napsu (nafsu) anyways blog mak bukan sarang bukak api ye…

Lagi satu sape cakap mak nak caras blog kaksenduk yang pemes meletop letop tu?? Blog mak dengan macam langit dengan bumi bezanya  ok!!  Dia tu cume ala ala insipirasi mak je hokey untuk jadi blogger yang lebih telus dengan ciri ciri diri sendiri k!! dia tu mak hayam legend dah uolss…so tak terlawan la dengan blog mak ni..
Oh ye satu lagi kalau ade banyak sangat bahasa bahasa yang uolss tak faham tak pe jangan risau lama kelamaan nanti uolss pasti akan faham  jugak, kalau tak pon nanti mak update satu entry khas untuk kamus edisi khas perkataan dan dan istilah istilah yang mak guna ok.
Sekian, mak angkat kaki dulu uolss….


Thursday, 16 January 2014

KELAHIRAN SEMULA!!!



Assalamualaikum uolss…  entry kali ni berkisar pasal cadangan mak nak “mentransformasi”kan blog mak ni kan. So ilham mak merepek ni apabila mak membalas komen  pade entry mak sebelum ni.. hahahahaha, yela noks kita tak baik bersangka buruk pada orang lain walaupon hakikat diorang buruk tahap petala ketujuh.  So ape kene mengena dengan transformasi blog?? Ermm saje je intro publicity murah nama nyehhh…
Kaedahnya kat sini mak nak ishtirarkan bahawa! Hamboiiii macam mak hayam nak naik takhta gitew..
Nak ishtiharkan pada semua followers (sujud sembah buat yang sudi follow), bahawa mulai detik ini transformasi blog mak sudah bermula.. buat yang baru nak baca and nak kenal kenal blog mak ni or yang dah lama follow tapi tak amik kesah  dan pernah terbaca carutan mak ni, kot kot ade yang tertanya kemana “scha” dah dah diganti dengan “mak”??
Untok pengetahuan semua bahawaa mak telah menukar kata nama “scha” itu kepada “mak” atas factor merasakan nama scha itu sangat hadek hadek!! jadi kata ganti mana “mak” ini dipilih kerana seiring dengan kematang mak berkecimpung dalam dunia blog ini… so ade yang musykil lagi?? Kalau ade telan je semua persoalan uolss tu mak tak kuasa nak layan hokey..
Lagi satu pada semua followers mulai hari ini mak akan panggil uolss  semua dengan panggilan “uolss” agar nampak lebih mesra gitew walaupon pelesu (palsu) semata mata…

So babai uolss mak angkat kaki dulu!!!

Wednesday, 8 January 2014

MURIDKU SUAMI AKU

Assalamualikum..
Dah lama scha tinggalkan hobi membaca novel ni so kali ni scha nak bagi sikit la review novel yang baru je scha habis baca chuolss..
cerita ni sangat seronak bagi scha la untuk orang lain tak sure tapi kalau nak tau scha cakap betol ke tak try la baca ok . sebab bila iolss baca fenfeeling sampai golek katil ok..
malas nak cerita penpanjang so kalau nak tau baca sendiri k... tak pon sila klik link >>>infolanjut...



sinopsis::Bermula dengan misteri kewujudan bilik muzik di Sekolah Tinggi Swasta yang dikatakan sebagai kawasan larangan itu, Ariana dengan Akmal ditemukan. Ariana, guru muda yang baru sahaja melapor diri di sekolah swasta tersebut sentiasa ingin tahu kenapa bilik muzik yang dibina di dalam kawasan sekolah itu boleh jadi ‘kawasan larangan’ bagi pelajar-pelajar dan guru-guru. Perasaan ingin tahu yang membuak-buak itu telah merubah nasib Arinana selamanya.

Akmal, pelajar tingkatan enam atas yang digelar sebagai ketua enam jahanam itu begitu ditakuti dan digeruni oleh bukan sahaja pelajar sekolah, malah segelintir guru juga. Pertemuan yang tidak pernah dirancang antara Arianan dan Akmal di bilik muzik itu membawa perubahan yang besar dalam hidup mereka berdua. 

Orang kata jangan kita terlalu membenci seseorang, kelak akan jatuh sayang pula. Begitulah yang berlaku antara Akmal dan Ariana. Sejak pertemuan di bilik muzik itu, mereka bagaikan anjing dan kucing. Kadangkala Arinan takut dan gerun pada Akmal yang macam samseng itu, kadangkala timbul rasa menyampah dalam hati Ariana. 

Namun, bolehkah seorang guru mencintai anak murid sendiri?

Wednesday, 1 January 2014

BERMULA SEBUAH AL KISAH

ASSALAMUAIKUM W.B.T...

bermula la sebuah pengisahan yang baru dalam hidup. untuk enty pertama 2014 ini tak lain  tak bukan hanya kata kata doa sebagai pembuka tahun baru masihi ini. semoga setiap yang mendatang menjanjikan kebahagian keindahan dari mimpi semalam. semoga yang dikejar mampu digapai dan dan segala yang dimiliki terus di gengam. tiada apa selain harapan meniti harapan baru seiring barunya tahunan masihi. usah berbicara tengtang azam baru. cukuplah tersimpan menjadi rahsia bersama yang esa. takut tak kejar menjadi realiti, lantas menjadi hambatan dosa tahun ke tahun. cukup disini, biarkan kan semua terjadi dan tertulis seperti yang sudah sedia tersurat di langit ilahi. kita tempuh saja onak dan ranjau yang bakal menimpa menongkah kejam hidup akhir zaman. ..
menetang terus menerus ketidakadilan. biarkan semuanya naik menjulang asalkan jangan sesekali jatuhnya maruh diri..