SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Sunday, 24 November 2013

'PEPLUM"


assalamualaikum.. kali ni mungkin entry pendek je. just nak share pic baju peplum anganku musnah ni je..baju ni iolss jahit sendiri untuk adik iolss sempena majlis kawen makcik iolss.. tak de la hebat sangat chuolsss ala ala taraf mak jemah je... still amature. ini pon amik masa seminggu lebih sebab busy, tapi alhamdulillah sempat jugak siap on time. hihhihihi 
Alright then se you guys in next entry.

Wednesday, 20 November 2013

SANDIWARA HIDUP

yang datang membadai mungkin tak sebesar mana namun sisa yang tinggal sehebat haiyan....
putaran dunia makin melaju! usah bersenang kerana kau di atas tiba masa pasti dibawah....
mungkin inikah pintasan kenahagian...
atau???
hanya sebuah jalan pintas ke neraka???

Wednesday, 13 November 2013

MENUNGGU....

Sah ! memang penantian satu penyeksaan . gitewww kan chuolsss..
hah dah kenapa tertunggu tunggukan, bukan apa kelmarin scha ade la emailkan resume scha kat zery zamry. sapa zery zamry?? ala one of malaysian fashion designer la chuolsss! sebab kat insta dia nak mencari pekerja so scha saja nak mencuba nasib. mana tahu rezeki i'olsss. so position yang dimohon sebagai beader. tapi dia offer 3 position seamstress, cutter dan beader... tapi scha boleh je kot untuk tiga tiga position tu tapi minat beader lagi... ape ape pon scha masih menunggu jawapan. heharap cecepat la diorang reply email !

p/s: doakan untuk scha tau 

Tuesday, 12 November 2013

INILAH HIDUP...

Pelik kadang kadang kita sendiri  tak paham dan tahu apa yang dunia ini beri kepada kita. Mungkin tahun ini ramai yang bertuah sebab scha terima bnyak sangat wedding invitation dari manusia manusia yang satu sekolah dengan  scha. Diorang dah jemput tapi nak datang or tak itu masih lagi menjadi tanda tanya. Stop di situ bukan kawin highlight utama entry kali ni tapi pasal wedding invitation. Kisah bermula bila scha dapat chat dalam laman social fb tu. Orang yang chat tu scha tak ingat sangat just sekadar ingat pernah satu sekolah. Tetiba dia tegur kenal tak dia so scha jujur jelah jawab tak ingat sangat , lepastu dia cerita yang dia pernah sekelas dengan ainun cousin scha lepastu kena buang sekolah sebab banyak sangat buat kes bebukan. Then kotak masa pun berputar tapi dalam ingatan scha, scha tak pernah la sangat berkawan dengan  dia yela dia pon pelajar kelas last  scha kelas first so mana la nak bergaul sangat tambah pulak dia antara setan setan durjana yang nakal time tu lagi la I’ ollss tak berkawan sangat. Yang paling penting dia nie antara geng geng yang suka cari pasal dengan budak budak geng hot macam scha ni! Hahahahhah perasan! Cukup throwback sampai situ je tak payah lelebih sadis plak nanti. Nak di jadi kan cerita dia siap mintak no phone dengan alamat bagai katanya nak hantar card so  yang peliknye kenapakan? Yela mau tak pelik chuolsss dia beria ria nak ajak scha attend majlis kawin dia sedangkan  bertegur pon jarang jarang ! kalau korang kata tak pelik lantak la tapi bagi I’olsss tersangat pelik wokeyyyyy. yelah yang mana rapat dengan I’olsss  semua dah  kelaut dah tetiba yang tak bertegur ni beria ia menjemput ! hahahahha  apa apa pon tahniah la buat dia dan isteri tapi dalam kepala ni asyik ulang benda yang sama iaitu “alhadulillah dah jadi orang dah kau…..”