SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Sunday, 30 June 2013

UITM BATIK FUN WALK 2013


My last minute batik cardi! So?? 

pelepasan para peserta oleh rektor dan koordinator kursus AD112


pemenang king and queen of batik
the excoian


P/s : instant update ! malas nak type pepanjang uolss sebab busy!..



Wednesday, 26 June 2013

SALAM RINDU


lama merindu
lama tak ketemu
tak menyapa 
hatiku walang
biar berkobar 
biar gelisah
 masih jua
tiada kesempatan 
tiada jodoh
bercanda girang
bertamu cinta
bukan aku dan dia
tapi 
antara kita
sahabat sahabat maya
bertegur sapa
bergurau mesra
tak pernah  berhadap
namun dekat...
dekat jiwa
walau jau dimata


Wednesday, 5 June 2013

DARI PERSPEKTIF INSAN BIASA

assalamualaikum..
sebelum apa apa maafkan dulu atas kelancangan entry saya kali ini...
bukan apa cuma curahan perasaan kalau silap minta pencerahan...

tadi saya terbaca one of my friends  punya retweet :

Pakai jubah= ustazah. Jubah=sekolah agama. Jubah=ambil course agama. Jubah=alim. Jubah=dipandang serong. Apa ni kawan. C'mon ah.

maaf saudari jangan salahkan orang ramai jika beranggapan begitu itu, semua salah siapa? sebaiknya cermin diri dulu mengapa mereka mereka berprasangka.
tetiba teringat plak kata my kazen dalam blog dia . tapi bukan sambung ape yang die cerita dalam blog dia tu, cuma itu juga salah satu faktor mengapa mereka berprasangka.

benar memang cantik dan manis jika ada saudari saudari di luar sana berjubah dan bertudung labuh. tapi biarlah berpadanan dengan apa yang di tonjolkan melalui pemakaian....

YA! saya pasti akan ada mereka yang cetek ilmu akan berkata mereka manusia biasa yang tak lepas dari noda! memang diakui kebenaran itu tapi bukan sepatutnya jangan hanya memakai jubah dah tudung labuh saja tapi fahami konsepnya juga...

bagi saya,sepatut nya jubah yang besar itu bukan hanya untuk membalut tubuh  dari bogel tapi sebagai pelindung perbuatan dan langkah kita dari melakukan yang tak sepatutnya dalamerti kata lain menginggung perasaan saudaramu yang lain.

tudung yang labuh itu sengaja minta labuh hingga ke dada ada simboliknya disitu. selain menutup perhiasanmu. kernaa disitu juga ada sekeping hati jadi tutuplah hati dari riak dengan penampilan jika berjumpa mereka yang bertentangan dengan pakaianmu...

 disini sebenar  benar intipati entry kali ini adalah ingin menegur pada saudari muslimah di luar sana jangan riak dengan pemakaianmu kerana ia juga bisa sia sia ! kuasa ALLAH itu maha luas sedang seorang pelacur pun DIA memberi pengampunan. siapa lah kita untuk riak  dengan meraasa diri kita cukup baik dan sempurna. sebaliknya bersyukurlah anda diberi kesedaran lebih awal untuk menutup aurat.

itu sahaja dari saya,
mungkin ilmuku selama 5 tahun di sekolah agama itu juga belum cukup, untuk menulis satu kenyataan seperti ini. tapi ini sekdar pandangan...

jika anda sudi mendengar luahan ini hadamlah..
jika tidak ini hanya tinta tinta insan  yang sama sama masih mencari reda ALLAH.

wassalam..







RANDOM QOUTES

 '' ANDAI KELIP KELIP TAK BERCAHAYA MENERANGI GELAPMU KURELA MEMBAKAR DIRI MENERANGIMU"

Tuesday, 4 June 2013

DEBARAN KIAN TERASA



Assalamualaikum…         
hye korang!! selesai mendaftar matapelajaran untuk sem hadapan! Empat semuanya,
Bahang dan gementar itu kian di rasakan…
Wish me luck guys…
Xoxo
scha

Saturday, 1 June 2013

Farewell MAY..hello JUNE !!!

Dalam sedar tak sedar may telah pun  berlalu pergi, bulan yang meraikan antara insan insan terpenting dalam hidup kita iaitu ibu dan guru..
berhenti may setakat disitu! selamat datang june! hey june dont let me down, please be nice to me... 
bulan ini bulan yang bakal menyaksikan permulaan pertumpahan darah sebagai finalyear student...
selain tu aku ade satu pertandingan teater untuk di sudahkan....ya! aku kan berhempas pulas! jadi june bantulah aku dengan memberikan hari hari yang terbaik...
insya allah semoga hari hari mendatang penuh barakah.. amin..

xoxo
scha