SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Tuesday, 30 April 2013

AKU DENGAN CARAKU.....

hye korang!
peluk cium seluruh jiwa buat yang menyayangi diri scha dan buat haters yang merata di luar sana semoga rahmad allah masih sampai kepada anda..
alhamdulillah jiwa ini masih diberikan kekuatan untuk terus mengharungi badai dan dugaan! maaf jiwa ini tak goyah dek hinaan picisan kalian ! kalau rase nak berdebat dengan aku pastikan degree anda bertaraf law !
kalau tidak telan saja hinaan anda dan kemudian hadam lumat lumat dalam minda sejauh mana anda lebih baik dari aku....
tak perlu gah memburuk burukkan aku sedangkan dirimu tak sesempurna nabi! BTW semua orang tak sesempurna nabi termasuk aku....
jadi tak perlu engkau carut bukan bukan pasal aku ! terutama tentang cara pemakaian aku ! aku ni masih waras dan sangat waras aku takde sampai kemaruk pakai macam pompuan ape yang aku pakai rasenye masih lagi dalam lingkungan selamat ye tapi bukan semua cantik dan sesuai di mata kita di terima orang ! ehhhhheran pulak aku.......

dan daripada korang foning foning dan secara tak sengaja mentransfer pahala korang kat aku ni lebih baik lah cermin diri sendiri ok!!tapi ye la mulut orang mane boleh kite tutup ,kalau mulut tempayan tu dah lame aku simen or gam je dengan gam kayu habis cerita !senanggggg........
tapi itu la manusia yang jahil ego nak ngaku buruk sendiri buruk orang jugak yang die nampak!!! tak gitu jemahh??erm lahanat sangat....


p/s:kata ganti diri aku terpaksa di gunakan kerana agak geram di situ...


Monday, 29 April 2013

KEPERCAYAAN DAN MAKEUP ??

hye korang....
peluk cium untuk semua yang mengenali scha dan kepada haters kat luar semoga allah terus menurunkan rahmad kepada anda..kali ni nak cerita sikit tapi sebelum tu terima  kasih kepada C.U.T.E kerana menerima scha seadaya dan mengajar scha serta membantu mencari diri sendiri...banyak yang scha belajar dalam persatuan ni..... segalanya bagai mimpi tapi yang paling penting ianya memori terindah dalam hidup scha terima kasih juga terutamanya pada mereka kerana memberi kepercayaan kepada scha dan most important things diorang sudi menjadi mangsa mangsa eksperimentasi seni scha...ye lah bukan senang kan nak bagi orang conteng muka kita....tapi diorang bagi keprcayaan untuk scha menata rias muka diorang..tapi kali nie bukan nak cerita pasal scha make up diorang jadi cantik tapi kali nie nak cerita pasal scha mencongteng mereka sampai hodoh..bukan sengaja ye..tapi permintaan??? permintaan?ye la untuk match dengan tema lah uolsss.... scha ni bukan hebat pon sebab tu sentiasa berterima kasih kerana diorang beri kepercayaan....dan insya allah sem depan scha diberi kepercayaan untuk menjadi naib president crew dan busana ok selain tu menjadi ketua kepada make up dan busana jugak..terima kasih korang kerana percaya..dan percayalah sem depan segala solekkan dan busana akan lebih gempak! insyaalah.... dan kepada semua readers nantikan update update yang seterusnya berkenaan make up by shamil nazri ya...




ini masa kitorang masok pertandingan MDV


ini untuk gimik penutupan FESKO







Tuesday, 23 April 2013

OBSESI BARUKU!



HYE KORANG!!!
kali nie nak share sikit obsesi scha yamg baru!! wedge ankle boot...
kasut i ni bakal di cari tak kira apa jua keadaan memandangkan sem depan saya ade dinner pragrade  plus raye kan so scha nak pakai ini ! sumpah nak weiiii!!!!,,,,
sampai dah masuk dalam mimpi mimpi dah ni......

i wish....
xoxo
scha,




random love qoutes



“This life is what you make it. No matter what, you're going to mess up sometimes, it's a universal truth. But the good part is you get to decide how you're going to mess it up. Girls will be your friends - they'll act like it anyway. But just remember, some come, some go. The ones that stay with you through everything - they're your true best friends. Don't let go of them. Also remember, sisters make the best friends in the world. As for lovers, well, they'll come and go too. And baby, I hate to say it, most of them - actually pretty much all of them are going to break your heart, but you can't give up because if you give up, you'll never find your soulmate. You'll never find that half who makes you whole and that goes for everything. Just because you fail once, doesn't mean you're gonna fail at everything. Keep trying, hold on, and always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.”

― Marilyn Monroe

Sunday, 21 April 2013

SENIMAN


Seniman!! Patah tumbuh hilang berganti  bak  cendawan selepas hujan mengaku diri sebagai seniman tanpa memikirkan tanggungjawab sebagai seniman,,,
Seniman sebenarnya seorang pemikir ! ya pemikir kepada kesinambungan legasai budaya kita menongkah arus menepis idealogi idealogi yang kononya ape yang di tampilkan itu kuno ! pemikiran yang terus muda dari jangka usia. lambakan lagu lagu yang seperti membingatkan saja telinga ku cerita cerita yang tak punya jati diri menyesakan penglihatan .mereka lupa seni kita wajah kita!
Kenapa dibangga apa yang dibawa dari barat!??
Kenapa??? Tak kena dengan jiwa muda kata kita….
Ketinggalan zaman kata kita
Kurang itu
Kurang ini……..
Kenapa tak dihayati??
Kenapa tak hadam ??
Penuh makna
Penuh realiti hidup……
Bukan mengata
Bukan merungut
Cuma hauskan naskah yang boleh menyejuk jiwa……….



Saturday, 20 April 2013

kisah sebuah kematian.....




setiap yang hidup pasti akan merasai mati....
itu janji allah... sebuah janji yang pasti, tanpa kita ketahui bila saat atau ketika tetapi saat itu pasti akan datang.. apabila telah sampai saat izrail mecabut nyawa maka akan tiada terlewat walau sesaat pun..
ingat dan janganlah takut untuk merasai keamatian sedang dia muhammad kekasih allah jua merasai detik detik kematian....

kematian merupakan sebuah pemisah antara alam nyata menuju sebuah perjalanan ke kampug akhirat,alam barzakh....dan mulai saat itu bermula lah  musafir si jenazah seorang diri  hanya iringan doa yang mampu kita hulur semoga allah menganpun dosa dosanya dan limpahkan kasih sayangmu........

dan kita bagi yang hidup teruskanlah perjalanan hidup meskipun amat payah,
biarpun dia sudah tiada tetapi mereka akan terus hidup dalan ingatan...

Thursday, 18 April 2013

random love qoute...


“Only once in your life, I truly believe, you find someone who can completely turn your world around. You tell them things that you’ve never shared with another soul and they absorb everything you say and actually want to hear more. You share hopes for the future, dreams that will never come true, goals that were never achieved and the many disappointments life has thrown at you. When something wonderful happens, you can’t wait to tell them about it, knowing they will share in your excitement. They are not embarrassed to cry with you when you are hurting or laugh with you when you make a fool of yourself. Never do they hurt your feelings or make you feel like you are not good enough, but rather they build you up and show you the things about yourself that make you special and even beautiful. There is never any pressure, jealousy or competition but only a quiet calmness when they are around. You can be yourself and not worry about what they will think of you because they love you for who you are. The things that seem insignificant to most people such as a note, song or walk become invaluable treasures kept safe in your heart to cherish forever. Memories of your childhood come back and are so clear and vivid it’s like being young again. Colours seem brighter and more brilliant. Laughter seems part of daily life where before it was infrequent or didn’t exist at all. A phone call or two during the day helps to get you through a long day’s work and always brings a smile to your face. In their presence, there’s no need for continuous conversation, but you find you’re quite content in just having them nearby. Things that never interested you before become fascinating because you know they are important to this person who is so special to you. You think of this person on every occasion and in everything you do. Simple things bring them to mind like a pale blue sky, gentle wind or even a storm cloud on the horizon. You open your heart knowing that there’s a chance it may be broken one day and in opening your heart, you experience a love and joy that you never dreamed possible. You find that being vulnerable is the only way to allow your heart to feel true pleasure that’s so real it scares you. You find strength in knowing you have a true friend and possibly a soul mate who will remain loyal to the end. Life seems completely different, exciting and worthwhile. Your only hope and security is in knowing that they are a part of your life.”

― Bob Marley

Saturday, 6 April 2013

berpisah sahabat talak tiada....



dalam kesibukan mengejar semua project project tergendala tetiba aku terbang meneroka ke alam maya...

menyelongkar satu persatu profile mereka dan sampai disebuah blog !

yaalla airmata aku sendiri hampir menitis sedar tak sedar dalam beberapa hari atau mungkin minggu kami akan berpisah! masih terbayang gedik dan tawa semalam.

 seakan sukar dikikis dan dihakis tapi itula reality. kami akan berpisah ! berpisah sahabat talak tiada.

menitis airmata ini bukan kerana perpisahan yang ditangisi tetapi juraian air mata ini ibarat rasa terima kasih yang tak terluah dengan kata kata kerana sudi menceriakan hari hari ku dan mengisi memori  di sudut ingatan dalam lipatan diari hidup aku...

aku sayang kalian!

terimakasih kawan.....

#buat mereka yang bakal pergi dan yang telah banyak mencorakkan kenangan untukku di uitm...

KAU BISA APA??


PENAT!!
LETIH LELAH DAN RIMAS...
KAU BISA APA???
KAU HANYA MELIHAT
KAU BISA SIMPATI 

KAU BISA APA??
KAU BOLEH BERKATA
KAU TAK MUNGKIN PAHAM!

KAU BISA APA??
KAU HANYA DIAM!!

AKU PENAT .......

KAU BISA APA???