SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Tuesday, 15 January 2013

DOA SANG KEKASIH.....


Duhai pemilik hati…..
Betapa lemah diri ku ini..
Mengisi lembaran hari
Mengintai indah tabir duniawi
Mendakap erat  cinta insani
Anugerah ilahi
Pelengkap fitrah manusia biasa
Seperti adam dengan hawanya
Seperti yusuf punya zulaikha
Subhanallah aku mencintainya
Jika dia benar untukku
Dekatkan hatinya dengan hatiku 
Jika dia bukan milik ku
Redhakan  hatiku….
Dengan kententuanmu
Kupasrahkan semua padamu
Tak ku minta persis rasulullah
Kerna aku tak sehebat khadijjah…
Andai  kebaikan itu bukan pada jalan yang dipilih
Tetapkanlah  pada jalan yang kau pilih…

4.23am/15,1,2013
shamilnazri

Sunday, 13 January 2013

MONOLOG SEKEPING TISU..


sedar diri tak berharga tapi cukuplah kau sedari, derita kau yang ku tanggung…..
Terbuang  terlempar tak bererti….
Tika perlu tercari cari ..
tak pernah aku mengeluh berbakti . dalam duka aku hadir ,menghapus keringat  mengusap tangis, sendu dan sedan, kadang kala terharu.. tiap titis derita yang ku tampung menyejukan  gerola hangat batin insani…
setia menemani tak pernah kau  hayati..
menyapa mulus  wajah wajahmu , menyamar noda derita jiwa menepis keringat dikala membahang  ego duniawi.
Tapi kenapa ? pabila gembira menyapa di tabir mata aku ditinggal tak bererti ? ternyata mana letaknya diriku?  mengapa aku yang dulu nya penting kini terbiar di lantai ?
tak pernahkah kau kasihan?
Ketika itu akulah peneman…
akulah pendengar….
malah sahabat……
tak sekali engkau ingati aku lah pendamping sejati..
sehingga akhirnya takdirku terdampar disini….
Ya disini…..
di lantai jalan menjadi sampah !

monolog sekeping tisu
shamilnazri

Saturday, 12 January 2013

RINTIH RAYU SEBUAH KITAB....


Engkau mengenali aku tak lebih dari  ape yang kau lihat . ibarat sepotong ayat pada sepenggal  dari sebuah bab dalam sebuah kisah……. Kau hanya tahu permulaan tapi bukan pengghujung, ini lah diri aku yang kau kenali yang terzahir ternyata hanya hiasan bukan realiti  yang kau sangka..aku tak ubah  buku usang yang masih belum khatam kau teroka…..
Walau zahir hanyalah sebuah buku namun apa yang kau lihat tak ubah seperti kepingan kepingan kertas kuning yang tak bernilai tanpa kau terokai keindahannya….sebuah perjalan cerita yang  aku sampaikan…
itulah aku ! tak ubah seperti naskah usang yang hanya sekadar menjadi perhiasan di indah di sudut  hidupmu…..
namun aku sedar kadang kala sebuah kisah itu mugkin membosankan namun itulah ceritera kehidupan kalam indah hanya disusun disaat mekar kegembiraan dan noda noda hitam dipadam tak berbekas agar rona rona ceria lenyapkan  aura kebenaran dalam kehidupan sehingga pudar kelam perjalanan cerita itu, demi meraih penggujung yang gembira…
namun alpa tak semua kisah barakhir gembira kerana tinta tinta duka tak dicatat dalam liptan alkisah hidup…….
Biar tak berbekas tapi sisa noda masih disitu, kelam  ! suram ! pada sucinya putih lembaran hidup………

rintih rayu sebuah kitab…
shamilnazri

Friday, 4 January 2013

LEMBARAN BARU....


ASSLAMUALAIKUM....
hye korang  !....
rase nye tak terlambat lagi lot nak ucap selamat tahun baru kat korang ni semua.....bukan ape lambat sikit updated enrty sebab dah mula busy dengan kerja kan...so sorry sesangat pada yang selalu ikuti perkembangan scha di sini..dan semoga tahun ini merupakan sebuah lembaran baru dalm hidup korang....
semalam kita jadikan penglaman supaya hari ini dan esok lebih baik.....
bak kate dalam pic kat atas tu new year sparkling ! harap harap lah ye..tapi tahun ini bakal menjadi tahun yang diingati sebab scha akan tamat diploma ujung tau ni 
insyaa allah.......

doa kan scha ye...

xoxo
scha,