SABDA PONDAN

My photo
raub, Malaysia
How many people in this world look in the mirror every morning and feel inadequate and just, ugly? Yes, I am one of those people! What do you think about me? What do you see isn't the same with I had been through. Me, just me, and myself. A person who biologically borned male and it's a fact which it would never change. But, sometimes, I just love playing around with girls' stuff. Put some make up on my beautiful face or walking around with those extremely high heels. The fact that I am a man, well, I accept that, actually, I am living as a man with a woman's intelligent brain. How's that? Exciting right? The fact that I am a beauty with brain, I am not a transgender. Whatever you might have in your mind or you happened to utter, calling names, it just does not make me any more masculine or less feminine because, I am a woman by choice and a man by fate... if you can accept that, I can force you, it's your choice. A fat bitch struggling to be a skinny bitch.

Saturday, 30 June 2012

PERPISAHAN ITU PERMULAAN

(pic yg di tag beliau untuk kami semua)

bertemu dan berpisah itu lah adat manusia biasa.................

adakala pertemuan yang kite jalin  itu akan menemui perpisahan kerana perpisahan itu bukan la bermaksud putusnya satu ikatan tapi sebenar permulaan kepada sebuah ikatan untuk menguji sejauh mana keikhlasan dan kejujuran kita dalam persahabatan....
tanpa kita sedari sebenarnye perpisahan itu merapat kan kita kerana kadangkala kita akan lebih menghargai sesuatu yang telah jauh dari mata kita kerana itu fitrah manusia. tetapi sebagai seorang sahabat sejati, biar jauh di mata tapi tak pernah jauh dihati kerana ikantan doa menghubungkan masing masing....
dan ketika itu hadir la kenangan sebagai pengubat rindu  yang adakala kita tidak pernah menduka kenangan itu mampu menyentuh emosi . namun itu itulah erti sahabat, jauh di alam realiti tapi dekat di dalam jiwa dan doa...
kerana sahabat sejati sukar di cari ganti.....


p/s;kami relakan perpisahan ini kerana kami tau kamu sedang pergi mendekati cita cita mu.....
     doa ku bersamamu...

Tuesday, 26 June 2012

VINTAGE MARKET DEPARTMENT TEXTILE FACULTY ART &DESIGN UITM KELANTAN


assalamualaikum korang!!!
rindu tak dah lame gak kan scha x melalot kat sini so ari nie ade kesempatan leh la merepek jap ??ye la sejak kebelakangan nie sangt sangt sibuk...nak tau kenape?? (tunggu entry seterusnye...)
dan seperti biase scha memang suke update belog nie tetengah malam.hahhahhhha....
kali nie nak cite sikit pasal  department faculty scha iaitu textile ade buat vintage market..membeli sambil beramal lah tuk mangsa kebakaran yang scha serite ari tu..
sngat seronok ang sangt happening banyk barang best yg boleh diborong ade gak barang barang branded caam kasut charles and keith ! pendek kate macaam macam la dengan harga yg amat murah shawl harge seringgit je satu ok! makan hati xx???
hahaahhhahahha.....


antara suasana time vintage market..  :)












alang alang dah ade sale cam nie ape lagi borong je la coz harge memang sangat murah sempat la scha beli 2 helai shawl untuk adik scha ..
tapi yang paling penting skali tok scha la nak tau pe scha beli??teka la....plizzzz..
hihhhihihihih

TAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!




so ape comment korang owesome tak???hahahhahhha
jangan jelez tau....hiihhihhih walau pun habis duit tp puas hati!!so terpakse la makan maggi je tok 3 hari nasib baadddddddddddddddaaaaaaaaaaaaaaan la.......










Sunday, 3 June 2012

KURSUS SULAMAN MANIK ANJURAN MARA




 assalamuaikom korang!!!....
kate orang tak kenal maka x cinta kan dan ni la scha dah rase ketagih dah dengan belog scha yang tak seberape ni...hihihihihihi thanks pade semua follower and readers tau...
kali nie scha nak citer sikit hari tu ade la scha join kursus jahitan sulaman manik anjuran mara selama dua hari dikampung scha...
dan yang paling penting scha sorang je lelaki tapi ade hakoo kesah???pedulikan la orang nak cakap ape yang penting kite minat dan kalau minat tu boleh mendatangkan duit tu kire ok lah kan..
lagipon orang zaman sekarang dah masyarakat dah lebih open minded pasal kerja ni. ya zaman sekarang sape nak herang lau lelaki jadi designer kan pompuan skarang pon dah ramai yg jadi pilot pon...wokey la tak perlu bangkitkan isu nie wat abis mase je nak pot..pet....pot...pet... kan baziaq ayaq lioq! ehh???bazir air liur?? bukan ke aku taip je kat sini bukan cakap pon???hihhihih *stop merapu*

so kursus nie memang best tapi penat uolss  sakit bijik mate nak jait dah la dari pukol 9 sampai 5 petang sampai sakit pinggang jait tu oiiii....
patot la jahit manik manik kat baju tu leh sampai ratus rasus ribu ribu ma.....

ha nie pic kat bawah nie antara sample dari tenaga pengajar:


 sesi kami menjahit manik sampai juling :

 haaa..yang nie lak hasiL kerja kitorang!!! ok tak??ok lah tuuu...

 haaaa..yang nie lak hasil tangan scha tau....
hihihih cantik kan?????puji la diri skit kan...


ok sampai sini dulu tok entry  kali ni so enjoy and have a good day,,,,
p/s ;tempahan raye kini di buka!!!amacam????